Beskrivelse
Hvedestrå sugerør og rørepind
Sugerørene af hvedestrå bliver ikke bløde i en drink som papirsugerør, kræver ikke opvask som fleregangs sugerør og er fuldstændig naturlige og kan smides ud med madaffaldet. Lettere og mere naturligt bliver det ikke. Hvedestrå sugerør ser flotte ud i en drink og brugen af dem sender signalet om at undgå plast, hvor det i hvert fald er muligt at finde gode alternativer.
Egner sig til engangsbrug – uden dårlig samvittighed.
Hvordan bliver hvedestrå sugerør til?
Hvedestråene er et biprodukt af hvedeplanten. Hvede dyrkes typisk for dets korn, som laves til mel og andre madvarer. Når hvedeplanten er modnet og har fået en gylden farve, høstes den. Hvedestråene bliver efterfølgende brugt til hø til dyr, eller i dette tilfælde hvedesugerør. De er testet glutenfri og kommer kun fra hvedeplanter, der ikk er genmodificerede.
Hveden dyrkes på små lokale gårde i det østlige Europa og det sydøstlige Asien. På denne måde bidrager vi til en ekstra indkomst for deres høstede afgrøder samt sørger for arbejdspladser i landdistrikterne.
Kun de bedste strå bliver udvalgt og skåret til i den rette længde for sugerøret. Der er aldrig to sugerør, der er ens, pga. den naturlige variation i planterne.
Stråene gennemgår en rensningsprocess. Der tilføres ingen kemikalier, overfladebehandlinger eller tilsætningsstoffer under fremstillingen af sugerørene. Efter rensningen tørres stråene i et kommercielt tørringssystem beregnet til fødevarer for at tørre og sterilisere stråene. Til sidst gennemgår sugerørene et nøje kvalitetstjekket og bliver håndpakket i plastfrie pap æsker.
EU-Parlamentet forbyder engangsplast i 2021
Senest i 2021 forbydes bl.a. engangssugerør af plastik. Skift allerede plastiksugerør ud idag med hvedestrå sugerør. Det er det bedste engangs alternativ, og støtter samtidig nogle små gårde med ekstra økonomi og arbejdspladser. Målet med forbudet mod engangsplast er, at vi skal genanvende mere. For at vi kan genanvende mere, kræver det både at producenter tager ansvar for valg af materialer, at vi alle sorterer vores affald, og at affaldsbehandlerne håndterer affaldet mest hensigtmæssigt ud fra EU’s affaldshieraki. Baggrunden for forbudet er, at ifølge EU Komissionen er mere end 80% af alt havaffald plast. De engangsplast produkter, der omfattes af forbuddet udgør 70% af alt havaffald. Ved at forbyde disse produkter kan man i hvert fald komme en stor del af problemerne ved plast havaffaldet til livs. Det er til gavn for dyrene i havet, også dem der er en del af vores fødekæde, som fisk og skaldyr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.